Дете е открито мъртво на електрически стълб във Велинград

OFFNews 07 ноември 2021 в 20:24 4521 0

12-годишно момче от Велинград е открито мъртво върху метален електрически стълб с високо напрежение. Детето е от квартал "Анезица", съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, цитиран от БНР.

"Около 16 ч. на телефона за спешни повиквания е получен сигнал в Районно управление - Велинград за това, че от метален електрически стълб с високо напрежение виси безжизненото тяло на дете", каза Стоянов.

Незабавно към мястото са били изпратени екипи на районната служба Пожарна безопасност и защита на населението във Велинград, автопатрули и дежурна група на районното управление, както и линейка.

Потърсено е съдействие и от електроразпределителното дружество, което да спре временно тока, за да бъде свалено тялото на детето. При първоначалния оглед, който е извършен на местопроизшествието, по всяка вероятност се касае за удар от високо напрежение.

"Може би детето се е катерило по този електрически стълб, когато е било ударено от волтова дъга. Извършен е оглед под ръководството на разследващ полицай и експерти криминалисти на мястото. Разпитани са хора. Има образувано досъдебно производство", посочи Мирослав Стоянов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews