Десетки пожари заради горещините в Пловдивско

OFFNews 02 юли 2022 в 13:53 769 0

треви

Снимка Архив

Пожари

Горещините разпалиха десетки пожари в Пловдивско - поне 25 са те в района, съобщиха от противопожарната служба в областния град, цитирана от Нова тв.

Горя заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново. 65-годишен мъж и неговият 41-годишен син се опитали да гасят огъня до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсичните пари и дим. Наложило се да им се окаже медицинска помощ. Огънят тръгнал от кухнята, а най-вероятната причина е късо съединение. Унищожени са мебели и около 100 кв. м стени са опушени. Сградата и близкия навес са спасени от огнеборците.

Огнеборци от Първомай са гасили и бали с фураж в землището на село Искра. С бързата си реакция обаче са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали.

Сигнал за горящ покрив на помощна постройка в Калояново вдигна по тревога огнеборците и от Хисаря. Малко след 21 часа снощи собственик на имот потърсил специализирана помощ, след като пламнала електрическа скара. Огънят бързо обхванал дървена конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва, се наложило предислоциране на пожарни автомобили от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще уточнява причините за произшествието.

На седем места огнеборците гасиха и пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови