Четирима са убитите в Южна Африка. Всички са българи (обновена)

OFFNews 25 май 2023 в 15:05 24690 9

Кейп Таун

Снимка Getty Images

Кейп Таун

Четири са жертвите на масовото убийство в Кейптаун, Република Южна Африка, вероятно всички са българи, съобщават местни медии. 

Малко по-рано днес bTV съобщи по свои източници, че в къщата си там е убит Красимир Каменов-Къро заедно със съпругата си. Официално потвърждение от българските власти до момента няма.

Южноафриканският новинарски портал TimesLIVE пише, че телата са намерени в 8:20 ч. тази сутрин в къща в богаташкото предградие Константия. Те са на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години. По тях е имало огнестрелни рани, съобщава говорителят на местната полиция полк. Андре Трот.

Полицията е на място и разследва убийството, като засега мотивите не са известни, завършва репортажът.

Полицията е била повикана в имота, след като телата са били открити, допълва изданието The South African.

Малко по-късно в сряда следобед българското посолство в Претория потвърди за убийството на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани. Информация за четворното убийство се появи на сайта на МВнР, с уточнението, че до този момент официална информация от съответните власти в Република Южна Африка не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Посолството на Република България в Република Южна Африка търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването ѝ ще я предаде на компетентните власти в България, посочва МВнР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

8

дядо Санко

26.05 2023 в 08:05

Гьорче, добре съм те разбрал и минусите не са мои.

4738

6

Того

25.05 2023 в 21:00

Съвсем случайно, след посещенито на зеленият чорап в ЮАР е убит човека, който свидетелства за убийството на Ружа Игнатова. Съвсем случайно след първото посещение на военния престъпник Путлер в България е убит Илия Павлов (човека на Кремъл в България, до тогава). След посещението на Путлер през 2003 Гоце беше гуден за човека на Кремъл и Илия Павлов стана излишен. В основата на 90% от престъпленията в България стои Руzия и хора свързани с нея.

1000

5

дядо Санко

25.05 2023 в 20:51

Не знам за Гешев, но той си има доста други ядове с "другарския огън". Отдавна САЩ не контролират нищо, а ЮАР пърдят в едни гащи с Русия и Китай.
Кой ли е заръчал мократа поръчка и кой е пощальон?
Само питам - не беше ли Рундю последен на посещение там?

2073

4

Johnny B Goode

25.05 2023 в 16:39

Гешев отвръща на опита за атентат ;)

1005

2

Mariana Lazova

25.05 2023 в 16:20

Prilicha mi na razchistvane na smetki i premahvane nasvideteli.Rakata na balgarskata mafiya e dalga.