Четирима са ранени при стрелбата в Шумен вчера

OFFNews 07 юни 2014 в 14:38 3276 0

Четирима души са били ранени вчера в Шумен, когато мъж стреля с газов пистолет със сачми, съобщиха от полицията в града ден след инцидента.

В областта на корема е ранен 39-годишен мъж, а друг, на 24 години - в седалищната област. Други двама мъже, по на 25 и на 34 години, са се отървали само с охлузни рани. И четиримата са от село Памукчии, община Нови пазар, уточняват полицаите.

На пострадалите е оказана първа помощ, като раненият в корема човек е откаран в МБАЛ „Света Ана" град Варна, а на останалите е назначено домашно лечение.

Извършителят на стрелбата е установен – това е 23-годишен младеж от Шумен, с инициали Т.Т. Той е укрил оръжието на престъплението.

При претърсване в дома на стрелеца са намерени и иззети два газови револвера и един газов пистолет, всичките марка „Екол", боеприпаси , един пистолет с неустановена марка, две пневматични пушки с неустановена марка, чийто произход предстои да бъде уточнен. В два кашона, в четири полиетиленови плика и в пет буркана е намерена суха тревиста маса, която при полеви тест реагира на наркотично вещество канабис.

Назначена е експертиза. Младият мъж е задържан за срок до 24 часа и е образувано досъдебно производство, съобщават още от полицията в Шумен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови