Бургазлия заплаши, че ще се самоубие в дома си. Иска полицаите да доведат бившата му приятелка

OFFNews 11 юни 2023 в 11:42 5553 0

Кризисната ситуация започнала 40 минути след полунощ

Снимка МВР - пресцентър - архив

Кризисната ситуация започнала 40 минути след полунощ

Повече от осем часа бургазлия остана барикадиран в дома си в ж.к. "Меден рудник" и заплаши, че ще сложи край на живота си, ако преговарящите с него полицаи не доведат бившата му приятелка.

37-годишният мъж е изведен от жилището си около 9:30 часа тази сутрин, след дълги разговори със служителите от сектор “Лаборатория” към Института по психология на вътрешното ведомство - главен инспектор Яна Узунова и колегата ѝ Руслан Димитров, съобщава БТА.

Мъжът е задържан от служители на сектор “Специализирани тактически действия” за срок до 24 часа, като предстои да бъде освидетелстван от специалисти в Центъра по психично здраве в Бургас.

Кризисната ситуация започнала 40 минути след полунощ, когато на тел. 112 е получено съобщение от 37-годишния бургазлия, че има намерение да се самоубие, тъй като приятелката му се разделила с него.

Той се барикадирал в дома си на третия етаж, крещял и хвърлял предмети през терасата. Мъжът се е блъскал с бутилка от алкохол в главата, разбил я и с парче от нея опитал да си пререже гърлото. След това седнал върху външното тяло на климатика и заявил, че ще скочи, като единственото му желание било да види бившата си приятелка.

Констатирано е, че жената е прекратила отношенията си с него, а спрямо бургазлията е издадена и ограничителна заповед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки