Брутално насилие: деца с маски, ножове и боксове пребиха дете, снимаха се и се похвалиха

OFFNews 05 януари 2022 в 09:35 10744 1

Момчета и момичета пребиха ученик, заснеха видеото с телефоните си и се похвалиха - качиха го в интернет. На видеото с брутално и продължително насилие се вижда как група 14-, 15-годишни бият момче между блокове в столичния ж.к. "Лагера". Случаят е от дните между Рождество и Нова година. Кадри от видеото бяха излъчени по Нова тв тази сутрин не са на фокус, за да не бъдат разпознати децата, без най-жестоките сцени.

Битото момче е със спукана скула.

В основата на избилата жестокост е любовна история.

"Дошли са по тъмно. 20, 30 човека с маски, ножове, боксове - говорим за 15-годишни деца, които са дошли с цел пребиване. Чух от родители, че това е продължавало месеци наред - този тормоз и тази свада по любовни причини" - разказва жена, живееща в квартала, пред Нова тв тази сутрин.

Това, което се вижда на кадрите, не е нищо в сравнение с това, което стана онзи ден - разказва мъж от жилищния комплекс, който не е родител на нито едно от замесените деца. Тогава групичка дошла да отмъщава за набитото момче.

"С мен се свързаха част от младите съкварталци и помолиха за помощ. Най-тактично им обясних, че агресията поражда агресия и ако продължават по този начин, няма да излязат на добре нещата, тъй като аз лично съм расъл точно в тези години, когато имаше страхотна агресия.

Обадиха ми се малко по-късно вечерта и казаха: "Идват да ни бият". За секунди изтичах вкъщи. Те прииждаха буквално на талази в тъмното. Сигурно 50, 60 човека. Това, което успяхме да предотвратим аз и мои приятели, е една според мен много по-грозна сценка.

Отделихме настрана едните момчета, обяснихме им, че агресията няма как да се търпи, не само в този квартал, и че не е това начинът, по който да изразяват своите чувства. Има баскетболни игрища, футболни. Да дойдат, да се пробваме на спорт. С побой няма как да стане.

Апелирам господин Бойко Рашков да се заеме със случая. Неговите колеги, които пристигнаха на място - аз лично ги извиках, за да подходим цивилизовано - записаха всички данни, надявам се да има наказани."

Момчетата били агресивно настроени, с маски, с качулки и оръжия - ножове, пистолет, тръба, нож пеперуда, бухалки. Говорим за 14-, 15-годишни, но "доста по-високи от мен и моите приятели" - допълва мъжът, но уверява: "това няма как да ни спре".

"Дойдоха като бандити, но като им махнахме маските, това са дечица."

Друг мъж от квартала споделя, че е бил потресен от клипа, който видял вчера. "Това е гавра с личността на един човек. 10 човека снимат едно дете и никой не каза: "Ей, стига толкова!".

"Като видят някой на земята, не отиват и почват да го ритат. Вместо да му подадеш ръка, ти го риташ. Цялото общество е такова" - допълва жената. Друга казва, че не успяла да доизгледа клипа: "То беше нещо ужасно".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

05.01 2022 в 10:01

Къде са ТВУтата като ти трябват. Ако 14-15 годишен е решил да се държи като възрастен, трябва да си носи последствията като такъв. А не да му говорят умилителв Детска педагогическа стая, и да го пуснат наволя, "щото е дете"!!!
И чакай малко, как така се организират 30-60 броя "деца" за да решават, "любовни проблеми"?!