Бременна жена загуби бебето си след бой в Земен

OFFNews 18 януари 2024 в 09:54 2323 0

112

Снимка БГНЕС

Пострадали са четирима души

Бременна жена загуби бебето си след конфликт, заплахи и побой между две групи хора в град Земен непосредствено след местния празник "Сурва" на 14 януари, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник. 

В полицията са подадени две жалби. Едната е от хора, които твърдят, че са бити и заплашвани от 50-годишен местен жител. Той също подал жалба, в която твърди, че с дъщеря му са заплашвани по телефона.

Вследствие на разпрата са пострадали общо четирима души, сред които 32-годишна жена, бременна в осма гестационна седмица и приятелят ѝ. Часове след инцидента жената е почувствала неразположение и е получила кървене.

При преглед е установено, че плодът ѝ е мъртъв и трябва да бъде отстранен.

Жената разказала, че не е разбрала какво е предизвикало инцидента и реакциите на 50-годишния нападател, който се нахвърлил върху групата с ритници и юмруци.

В Областната дирекция на МВР в Перник са представени и медицински документи от потърпевшите и са снети сведения от всички участници. 50-годишният мъж, който по информация на жители на Земен е бивш граничен полицай, е бил задържан за 24 часа с полицейска заповед.

От Районната прокуратура в Перник съобщиха, че ще бъдат прегледани записите от камерите в района. Образувано е досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на няколко души по хулигански подбуди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!