Бизнесмен се оплака, че е зверски бит от полицаи

OFFNews 17 ноември 2016 в 10:38 4485 5

Снимка Нова тв

Столичният бизнесмен Росен Карадашки се оплака от полицейско насилия Първо РПУ в столицата. Той твърди, че е бил жестоко пребит в патрулка и след това в управлението, съобщи Нова телевизия.

Историята започва пред нотариална кантора в центъра на София, където бизнесменът е сключвал сделка. На излизане от кантората той бил пресрещнат от полицаи, които искали да му връчат призовка. По думите му, те не се легитимирали и затова той отказал да тръгне с тях.

„На излизане от сделката имаше униформено лице, което каза, че трябва да тръгна с него. Аз го попитах какъв е, да се легитимира, но той отказа, не каза поради каква причина трябва да тръгна”, разказа пребитият мъж. 

Единият служител обаче извадил пистолет и Карадашки побягнал, защото се уплашил. Той започна да крещи "Стой!Стой!", погледнах с периферното си зрение и видях, че вади пистолет. Много се уплаших. Помислих, че ще стреля по мен, инстинктивно започнах да бягам. Видях патрулка и тогава осъзнах, че това наистина са полицаи и спрях. Когато стигнаха до мен, ме проснаха на земята, започнаха да ме ритат, някой стъпи върху главата ми, започнаха зверски да ме удрят”, сподели още той.

В патрулката побоят продължил. Карадашки бил с белезници, прегънат на две, а върху него седял полицай, който се друсал.

„С някакъв метален предмет или с полицейска палка ме биеха жестоко по пръстите, болката е все едно пръстите ти се счупват. Аз имам астма и се задушавах. Казах им го, но не ми обърнаха внимание. И други извращения имаше в патрулката, но не искам да ги споменавам. Колабирах. Свестих се, когато ме извадиха пред районното”, продължава разказа си Карадашки. 

По думите на пребития мъж, полицаите са се смеели, докато го бият.

"Сядаха по двама души върху мен. Помислих, че ще умра. Бях почти убит на задната седалка на патрулката. Смееха се, като група садисти, които измъчват някой и това им доставя неистово удоволствие", казва Росен Карадашки.

В Първо РПУ мъжът бил хвърлен на пода на една от залите, където побоят продължил с ритници по тялото и в главата. Полицаите го държали три часа, като през това време го питали дали знае колко пари има в себе си. Росен Карадашки отговорил "610 лева", след което един от униформените взел парите му и започнал да ги брои. Когато стигнал до 500 лева, полицаят попитал пребития мъж: "Така добре ли е?", след което прибрал останалите пари.

Пребитият бизнесмен казва, че познава въпросният служител на МВР, тъй като е давал показания по няколко преписки пред него. Росен Карадашки обаче е категоричен, че не е обвиняем, не е осъждан и срещу него няма никакви разследвания.

Той изрази подозрения, че случилото се е по поръчка на трето лице и цели да сплаши него и семейството му.

От МВР отказаха коментар пред камера, но заявиха, че са се самосезирали след доклад на дежурния следовател в „Пирогов”, където Росен Карадашки е освидетелстван. Мъжът има документ и от "Съдебна медицина". Започнала е проверка и в прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

4

aviatora

17.11 2016 в 11:31

Алоооо, министърката-социоложка-стриптизьорка в ОСТАВКА!!! Кви ги вършите в МВР?!!! ПОБОЙНИЦИ!!!!!!! МАФИЯ!!!!

14344

1

Nibble

17.11 2016 в 10:53

Надявам се че никой не "вЕрва" на този бизнесмен. Нашата полиция "не бие", тя само "пази" ... и това след "обективната" проверка на "изключителните професионалисти" от прокуратурата ще се "докаже". "Който не вЕрва е мръсен долен инсинуаТОР и манипулаТОР .... и още много много ......ТОР". .... и гей.