Баща, продавал дъщеря си, се отърва с глоба

15 октомври 2012 в 10:50 2339 2

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

45-годишен мъж от правешко село системно продавал дъщеря си за булка, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

45-годишният жител на правешкото село Джурово позвънил в петък около 20.30 часа на спешния тел. 112 и заявил, че дъщеря му е била отвлечена. „Разстроеният” баща обяснил, че през деня тя е била в компанията на младежи от Тетевен, които по-късно са я отвлекли.

Полицаите открили момичето, което пред инспектор от детска педагогическа стая, разказало, че не е било отвлечено, а е в Тетевен със знанието на родителите си. То признало още, че това не е първият път, когато я продават на някой жених, след което тя се връщала обратно в дома си в с. Джурово.

Този път обаче нарушила уговорката с баща си да се прибере до четвъртък вечерта, поради което той я обявил за отвлечена. Полицаите установили още, че бащата е стар познайник на органите на реда с шест регистрации за кражби. Той превърнал доведената си дъщеря в разменна монета, и при всеки удобен случай я продавал за булка на поредния наивен кандидат.

След като му били снети обяснения, 17-годишното момиче било предадено на родителите й. На бащата е съставен само акт за подаването на неверен и заблуждаващ сигнал на единния европейски номер 112.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!