Баща и син пострадаха при пожар заради коледна украса

OFFNews 16 декември 2020 в 13:17 1669 0

9-годишно дете и неговият баща пострадаха при пожар, тръгнал от неизправна коледна украса, съобщиха от полицията в Сливен. Двамата са откарани в болницата без опасност за живота.

Огънят в възникнал около 22:45 ч. снощи. 

Двамата са успели да излязат от сградата, след което са откарани в болница и настанени за лечение без опасност за живота. Причинени са значителни материални щети в жилището.

Унищожени са домашно имущество, бяла и черна техника, мебели, дограма и други. Причината за пожара е късо съединение в кабела на коледни лампички, които са били в близост до горими материали.

"Възникнало е късо съединение в електрическата украса. До пристигане на екипите на Пожарна безопасност и защита на населението Сливен, бащата е успял да изведе детето от горящото помещение, като то е вдишало горими газове за малко и е взето от колегите от Центъра за спешна медицинска помощ", каза директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Владимир Демирев пред БНР. 

По-късно и бащата е приет в болницата с обгазяване. Комисар Демирев призова хората да не оставят без надзор включената в електрическата мрежа коледна украса в домовете си. "Трябва задължително на 220 волта, които са, да се изключват, когато се излиза от помещението", добави той.

В гасенето са участвали два екипа на пожарната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови