Арестуваха Лютви Местан

OFFNews 14 април 2019 в 20:08 11103 2

Лютви Местан - катастрофа

Снимка БНР Кърджали

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа в Кърджали заради катастрофата, при която бе убито 6-месечно бебе.

„Водачът на лекия автомобил "Фолксваген" от днешната катастрофа на разклона за село Загорско е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР след медицинско освидетелстване“, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР, без да посочват името на политика.

Местан е управлявал автомобила, участник в тежката катастрофа, при която загина 6-месечно бебе и няма пречка за неговото задържане, тъй като той не е регистриран като кандидат за евродепутат и няма имунитет, заяви по-рано днес говорителката на Главната прокуратура Румяна Арнаудов, цитирана от БГНЕС.

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.

Срещу него на този етап не е повдигнато обвинение.

Образувано е досъдебно производство. Наблюдаващ прокурор е Росица Георгиева от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Катастрофата стана в неделя по главния път към ГКПП „Маказа”, около 13:30 ч. в района на село Загорско. При включване в главния път „Фолксваген”-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца – на 9 години и на 6 месеца. Бебето е починало на място, 9-годишното дете, 28-годишната му майка и 31-годишният му баща са откарани в болницата в Кърджали. 

По-рано през деня от полицията отказаха да потвърдят или отрекат неофициалната информация, че именно Лютви Местан е бил на волана на автомобила, причинил тежкия инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

14.04 2019 в 22:28

Смачкана е само предницата, при тва равномерно, не виждам как се е опитвал да се включи в пътя с предимство.

С нетърпение ще следя каков ще измислят следствието и прокурата сега та да го изкарат невинен тоя българопродавец....