''Ако не беше кучето, щях да съм аз'': Пиян наръга 7 пъти домашния си любимец и преби съпругата си

OFFNews 27 април 2023 в 21:45 4217 1

полиция

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Жена заведе две дела срещу съпруга си, след като я пребил и наръгал кучето им, предаде бТВ.

През март 2019 г. след дългогодишно познанство жената се омъжва за втори път. Споделя, че първите години съвместен живот са безоблачни, след което забелязва първите знаци на насилие, а в края на миналата година ситуацията излиза извън контрол.

"На 19 декември след като се прибрах от работа, той беше в нетрезво състояние за пореден път и наръга кучето 7 пъти. Аз бях бита по цялото тяло", разказва тя и допълва, че мъжът е ритал и кучето. 

Според нея, ако не е бил домашният им любимец, тя е щяла да бъде намушкана.

"И оттам се сблъсках челно с това, че посред нощите ти нямаш помощ отникъде",разказа пострадалата. От думите ѝ стана ясно, че се е сблъскала с неработеща система, която налага само административни наказания.

По думите ѝ преди няколко месеца съпругът ѝ целенасочено спира тока в семейното им жилище. Тогава завежда и второто дело. Признава, че живее в постоянен страх.

"Закри цялата партида на електрозахранването на къщата на минус 12 градуса на 31 януари. Това също е насилие, но той го направи от разстояние, не му беше нужно да ме доближава. Страхувам се не само за моя живот, но и за живота на децата си", посочи още тя.

Адвокатът на мъжа твърди, че потърпевшата е предизвикала скандала.

"Имало е конфликт между двамата, но за да приемем, че е имало домашно насилие по смисъла на закона, трябва едната страна да има надмощие над другата, докато тук и двамата са се скарали и са се били. Така че и двете страни имат физически увреждания", обясни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4738

1

Того

28.04 2023 в 05:46

В миналият Парламент ОПГ ГЕРБ-СДС и червените кхмери отказаха да приемат закон за домашното насилие.