Агресия срещу горски служител при гонка в община Червен бряг

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2022 в 13:01 894 0

Полиция

Снимка mvr.bg

Нарушителите са задържани.

За агресия срещу горски инспектор от Регионална дирекция по горите-Ловеч съобщи Агенцията по горите.

Инцидентът е станал вчера вечерта, когато екип от контролните органи попаднал на група пот над десет нарушители, транспортиращи незаконно дървесина в землището на село Горник, община Червен бряг.

При появата на екипите, част от нарушителите се опитали да избягат с автомобили. В опит си да ги спре, горски служител е ударен в гърба с вратата на един от автомобилите. Със съдействието на органите на МВР нарушителите са задържани и срещу тях са образувани бързи производства.

Задържани са два автомобила и шест каруци, натоварени с незаконна дървесина, както пет бензиномоторни триона. Предстои съставяне на актове за установените нарушения по Закона за горите.

Повече от 60 акта за нарушения на Закона за горите са съставени от трите регионални дирекции по горите – София, Берковица и Ловеч за последната седмица на септември. Те са в резултат на направените почти 1000 проверки на обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци. Задържаната дървесина е в размер на 160 пр. куб. м. Задържани са 11 товарни автомобила превозващи дървесина, 7 каруци, 5 моторни триона, отчита Агенцията по горите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови