Агенция 'Митници' разкри две нелегални мобилни бензиностанции и задържа 9500 литра гориво

OFFNews 28 декември 2018 в 19:26 5204 0

Снимка Агенция "Митници"

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична разкриха две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво без документи.

Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „Младост“. Разкрити са и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива. Иззети са общо 9500 литра петролни продукти с мирис на дизелово гориво.

На 27.12.2018г. митническите инспектори извършват проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг. В товарния отсек на единия микробус са установени 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи петролен продукт. В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също течност с мирис на петролен продукт. Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.

В хода на проверката са установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни клетки. В шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите към гаражните клетки. В едната клетка митническите инспектори установяват 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови