72 часа арест за петима от арестуваните в Куклен

OFFNews 29 април 2019 в 17:24 3112 0

Петима от седмината арестувани в Куклен ще бъдат задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление, съобщи Районната прокуратура в Пловдив, цитирана от "Фокус".

Мерките се вземат, след като група пияни потрошиха патрулка, след като нахлули в частен дом, при семейство с четири деца. Родителите направили забележка на съседи в ромската махала заради силна музика и помолили да я намалят, защото децата спят. Последвало нападение. Пристигналата бързо полиция овладяла положението.

Привлечените като обвиняеми са 40-годишна жена (за хулиганство с изключителен цинизъм), 22-годишен мъж (за хулиганство, за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения и за унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОДМВР - Пловдив), 25-годишен мъж (за хулиганство и унищожаване на предно обзорно стъкло на патрулен автомобил), 16-годишно момче (за хулиганство и унищожаване на задно обзорно стъкло на патрулен автомобил) и 21-годишен мъж (за нанасяне на лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения).

В рамките на 72-часовото задържане ще се преценява за внасяне на искане за мярка „Задържане под стража” в съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови