20 души блокирани втори ден в хижа в Родопите

Юлиан Христов 23 януари 2012 в 11:19 1734 0

Зима в планината. Снимка: Лъчезар Вълев
Зима в планината. Снимка: Лъчезар Вълев

Втори ден група туристи остава блокирана в хижа в Родопите. 20 души не могат да се приберат от хижа „Четири сезона“ в местността „Хайдушки поляни”, община Смолян над с. Момчиловци. От Областната дирекция на МВР в Смолян съобщиха за OFFNews, че сигналът е подаден вчера на тел. 112 малко преди 16.00 часа.

Един от туристите е обяснил, че 20 души, сред които има и деца и болен от диабет, искат да си тръгнат, но не могат заради затрупания път. От полицията им предложили да ги извозят до Смолян с високопроходими автомобили. Турисите обаче отказали, защото искали да се приберат с личните си автомобили.

От полицията обясниха, че вчера пътят бил почистван, но заради лошите метеорологични условия той е бил затрупан отново. Днес почистването продължава и вероятно пътят ще бъде проходим до няколко часа. Туристите имат храна, ток и лекарства, като са отказали да им бъдат доставени допълнително продукти, обясниха още от полицията.

В района често има затрупани туристи. Преди няколко дни е имало подобен случай, при който 16 души са били блокирани в хижа в местността „Пашалийца“, община Чепеларе. Хората са били с високопроходими джипове и с помощта на почистващите машини са успели да се измъкнат от снежната блокада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови