140 000 блокирани от снега на Балканите

Юлиан Христов 12 февруари 2012 в 12:59 1461 0

Прогнозата за времето
Прогнозата за времето

Студът и снегът откъснаха от света 140 000 души на Балканите, сред които 50 000 в Сърбия и 30 000 в Румъния, съобщи БНР.

Половинметровата снежна покривка, незапомнена за последния половин век, практически замрази черногорската столица Подгорица. Само в събота студът взе 4 жертви в Сърбия. Обилен сняг падна и над Италия. Столицата Рим е покрита със сняг. Планински села са откъснати от света, нарушено е движението по пътищата и железниците. Затворени са летища и пристанища.

Новият силен снеговалеж, най-интензивният над Рим от 80-те години насам, наложи затваряне на забележителности като Колизеума. В планинските райони спасителни екипи се опитват да стигнат до села, откъснати от света. В няколко района бяха евакуирани сгради, застрашени от срутване под тежкия сняг.

Температурата в Москва и региона тази сутрин бе минус 30 градуса. Очакват се снеговалеж, както и северен и североизточен вятър със скорост от 5 метра в секунда. Възможно е студът да счупи температурния рекорд отпреди 80 години. През 1930 година в руската столица са измерени 30,2 градуса под нулата.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !