12 в болница след катастрофата край Карлово

OFFNews 05 юли 2015 в 18:03 4439 0

Общо 12 души от катастрофиралия автобус на пътя Карлово – Калофер са хоспитализирани в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, съобщава "Фокус".

Повечето от тях са с тежки политравми. Възрастовата граница на пострадалите е от 20 до 51 години. Екипите на спешна помощ са обработили общо 13 души, като само един е оставен на мястото на произшествието, тъй като при него е нямало спешност на състоянието. Това е шофьорът на автобуса. Той е с разкъсноконтузна рана на едната ръка. По данни на медицинските екипи автобусът, който се е обърнал, е на ВМЗ Сопот и е возил работници.

Предполага се, че са изпуснали спирачките на возилото. От това автобуса се удря в друга кола и се преобръща. От другата страна на пътя е имало пропаст, която е била избегната.

От подаването на сигнала в Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив към произшествието са се насочили всичките пет свободни екипа. В последствие на място са отишли и още четири екипа. По произшествието са работили общо 9 екипа на спешна помощ.

Катастрофата е станала при местността Стражите, близо до Калофер, около 13.50 часа. Движението по път I-6 Карлово-Калофер вече е възстановено, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови