Водеща биатлонистка се отказа от спорта

OFFNews 23 май 2019 в 11:49 4615 0

Женският ни отбор по биатлон остана без двете си най-добри състезателки в последното десетилетие, информира "24 часа". Емилия Йорданова се сбогува с най-успешния ни зимен спорт, а Десислава Стоянова ще пропусне следващия сезон.

На 5 май Йорданова навърши 30 г. Тя е решила да прекрати спортната си кариера и да се ориентира към личен проект. 19-о място е най-предното класиране на Еми в световната купа. Тя обаче ще бъде запомнена със страхотните първи постове в щафетите, в които се представяше много добре и често влизаше сред първите 10.

Освен Йорданова с биатлона се разделиха още Любомира Пехливанска и Димитър Парталов.

Стоянова пък ще пропусне сезон 2019/2020 заради щастливо събитие, което предстои да се случи. 27-годишната Деси очаква бебе от съотборника си в националния отбор на България Димитър Герджиков.

Годежът между момичето от Берковица и чепелареца бе обявен по много симпатичен начин преди старт от Световната купа в Поклюка през декември 2016 г. Дикторът съобщи за него при представянето на дамската ни щафета.

Отсъствието на Йорданова и Стоянова отваря значителна дупка в женския ни национален отбор. Подготовка започнаха Даниела Кадева, младите Милена Тодорова и Мария Здравкова, както и трениращата самостоятелно Дафинка Коева. Първият лагер на Белмекен стартира на 6 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови