Висшата лига няма да бъде подновена скоро

OFFNews 03 април 2020 в 19:08 2744 0

Английската Висша лига няма да бъде подновена в началото на май. Мачовете ще започнат когато има пълна безопасност и е уместно това да се случи. Това изявление бе разпространено след срещата на клубовете от английския елит днес.

Възможните дати за подновяване на мачовете все още се обсъждат с всички заинтересовани страни. Целта остава същата - всички мачове от първенствата и купите да се изиграят, но това ще се случи само след одобрението на правителството и здравните служби.

"Желанието на всички във Висшата лига е мачове да има възможно най-скоро, но сме наясно, че здравето е на първо място. Това ще се случи само когато имаме пълна подкрепа от правителството, клубовете и всички останали заинтересовани страни.

Лигата, клубовете, играчите и мениджърите изразяват огромна признателност за героичните усилия на персонала на Националната здравна служба (NHS) и всички други ключови работници, които изпълняват критични задачи при толкова трудни обстоятелства.

След консултация с Министерството на дигиталните услуги, култура, медии и спорт Висшата лига незабавно дарява 20 милиона лири в подкрепа на NHS, общности, семейства и уязвими групи по време на пандемията COVID-19", коментираха представители на Висшата лига.

След единодушно гласуване е прието лигата да подкрепи и клубовете извън най-високото ниво на английския футбол. Това ще се случи със сума от 125 милиона паунда. Освен подкрепата към клубовете Висшата лига потвърди своята ангажираност и в помощ към медицинските работници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови