Силно представяне на женската ни щафета в биатлона, германките с триумф в Канада

OFFNews 09 февруари 2019 в 09:38 2962 0

Българската щафета - Даниела Кадева, Десислава Стоянова, Емилия Йорданова и Милена Тодорова записа първи добър резултат от доста време насам, заемайки 11-то място на състезанието в Кенмор, Канада.

Силното индивидуално представяне на Кадева и Стоянова и безпогрешната им стрелба ни отреди шесто място след първите два поста, давайки заявка, че по-силните ни постове, на които бяха Йорданова и Тодорова, имат възможност да се преборят за място на подиума.

Изявите на щафетата ни напомниха за най-силните години на женския ни биатлон, когато бяхме сред силните в този спорт. За съжаление Йорданова и Тодорова не успяха да поддържат темпото на съотборничките си. Нуждата от допълнителни патрони бе най-сериозна на последния пост, което повлия и на крайното ни класиране. Българките завършиха състезанието с време 1:15:02.2 часа.

Немската щафета, която бе представена от Ванеса Хинц, Франциска Хилдебранд, Денизе Херман и Лаура Далмайер финишира с първо време от 1:10:16,3 часа.

Втори останаха норвежките в състав Емили Калкенберг, Ендрид Тандреволд, Тирил Екхоф и Марте Рьоселанд, които бяха с 30,2 секунди по-бавни. Трети на почетната стълбичка се качиха французойките. Анаис Шевалие, Жюстин Бреза, Анаис Бескон и Жулия Симон останаха на 41,6 секунди от победителките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови