Марио Мат и Марк Жирардели дадоха старт на зимния сезон в Банско

OFFNews 14 декември 2019 в 17:05 2007 1

С демонстративни спускания Марио Мат и Марк Жирардели дадоха старт на зимния сезон в Банско. След това двете звезди на ските поведоха по тринайсет любители на ски спорта в отборно състезание.

"Щастлив съм, че съм в Банско, в този прекрасен курорт и на това прекрасно място, за първи път бях тук през 2011 година и още тогава ми хареса", каза ски легендата Марио Мат, който е олимпийски и трикратен световен шампион. Тук винаги стават страхотни състезания, има добри условия и невероятни хора, затова се радвам да видя толкова млади любители на ските в Банско, допълни Марио Мат. След състезанието двата отбора, начело с Марио Мат и Марк Жирардели, заедно с децата от ски училище "Юлен" се спуснаха по малката детска писта и дадоха началото на зимния сезон.

"Добре дошли отново в Банско, виждате, че вече вали сняг, надявам се преди Коледа целият курорт да отвори", каза на откриването петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели, който е и мажоритарен собственик на ски зоната в Банско.

На журналистически въпрос за втори кабинков лифт и негативите, които имаше през годините във връзка с чакането и опашките, Марк Жирардели заяви: "Живеем в свят, в който ако останеш на едно място е все едно се движиш назад. За да се движиш напред трябва да се модернизираш, да си наравно с другите".

Той допълни, че очакват информацията, която ще дойде от българското правителство за развитие на ски зоната в Банско. По отношение на негативизма, не си мислете, че е само тук, посочи Марк Жирардели и даде пример с автрийски курорти, където подобни казуси продължават вече две десетилетия.

"Трябва да сме позитивни, за да свършим своята работа, трябва да сме модерни, за да може хората да се чувстват по-добре", каза още ски легендата и мажоритарен собственик на ски зоната в Банско.

Маркетинг директорът на "Юлен" АД - Иван Обрейков посочи, че от днес в ски зона Банско има нови цени. "До вчера цената беше 35 лева за възрастни, от днес, тъй като пуснахме още няколко писти и още няколко лифта, цената за възрастни е 45 лева на ден, 40 лева за студенти и младежи и 35 лева за деца. Очаква се и по-студено време, за да може да започне производството на технологичен сняг", заяви Обрейков.

На откриването присъства и новият кмет на община Банско - Иван Кадев, който заяви, че общинското ръководство ще продължи да работи, за да развива спорта и туризма в общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

1

мгергов

16.12 2019 в 15:24

В Банско си стана традиция да правят грандиознo откриване на сезона и да канят световни звезди от ски спортовете, една доста добра традиция, която се надявам да продължава и занапред.