Клеман Ноел спечели последния слалом за сезона

OFFNews 17 март 2019 в 16:11 2152 0

Клеман Ноел спечели последния 12-и слалом за Световната купа в алпийските ски, който се проведе в андорския зимен център Солдеу. Французинът спря хронометрите с време 1:48.96 минута Той беше най-бърз в първия манш с 54.21 секунди и успя да запази достатъчно от аванса си във второто спускане, за да запише трета победа в сезона и кариерата си.

21-годишният състезател изпревари с 0.18 сек австриеца Мануел Фелер. Трети на 0.83 сек е Даниел Юл от Швейцария. Световният шампион Марсел Хиршер се представи разочароващо и завърши 14-и с изоставане от 1.62 секунди, след като даде най-слабо време във втория манш.

Все пак състезанието не бе важно за австрийската суперзвезда, защото още преди него той си бе гарантирал малкия глобус в дисциплината и големия в генералното класиране. Така Хиршер става първия в историята на ските с 8 поредни големи световни купи и първия след Линдзи Вон с 20 глобуса.

Българската звезда в алпийските ски Алберт Попов зае 23-о място с пасив от 3.22 секунди. Българинът спечели 95 точки през сезона в слалома и зае 21-о място в крайното класиране в дисциплината преди финалите, което му даде шанс да е първият българин, който участва в последното състезание преди края на кампанията.

Ето и крайното класиране за Световната купа:

Крайно класиране за малката Световна купа в дисциплината слалом:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови