Хиршер взе последното злато в Оре, хеттрик на Вундертима в слалома

OFFNews 17 февруари 2019 в 19:58 1947 0

Австриецът Марсел Хиршер затвърди статута си на доминатор в алпийските ски, след като грабна златото в слалома на световното първенство в Оре.

Това беше последният старт на шампионата, който завърши с пълен австрийски триумф, след като в топ 3 завършиха сънародниците на Хиршер Михаел Мат и Марко Шварц. Слаломът беше чакан с голям интерес и в България заради Алберт Попов, който записа две класирания в топ 10 през сезона за Световната купа.

Попов обаче отпадна в първия манш, след като пропусна врата. Камен Златков също не успя да финишира в първия манш и не стартира във втория. Третият ни представител в дисциплината Йоан Тодоров даде 41-во време в първия манш, но отпадна във втория.

Хиршер натрупа сериозна преднина със страхотно представяне още в първия манш и след това нямаше проблеми във втората част на състезанието, за да стигне до титлата с общо време 2:05.86 минути. Грешка на основния му конкурент Алекси Пинтюро, който завърши на четвърто място, позволи на други двама австрийци да се качат на почетната стълбичка.

Михаел Мат завоюва сребърния медал, след като остана на 0.65 секунди от победителя, а Марко Шварц завърши на 76 стотни зад победителя. За Хиршер, който имаше проблем със заболяване в първите дни на Световното първенство, това бе първа титла от шампионата и общо седма в кариерата.

"Радвам се, че успях да стигна до златото в може би последното си участие на световно първенство”, сподели Хиршер.
Австрия завършва световното първенство с най-много спечелени медали – осем, но само един златен. Първото място в класирането по медали си поделят Швейцария и Норвегия, които спечелиха по два златни, един сребърен и един бронзов медал.

В следващият уикенд елитът в ските пристига в Банско за участие в старта от Световната купа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови