Доротея Вирер започна сезона с победа в Йостерсунд

OFFNews 01 декември 2019 в 18:33 1686 0

Италианският секссимвол на биатлона и шампионка от миналия сезон Доротея Вирер започна с победа новата кампания при Световната купа. Тя спечели първия спринт на 7,5 километра в Йостерсунд.

Вирер допусна само една грешка при двете си стрелби и финишира с време от 19:48.5 минути. Италианката остави на 8.6 секунди зад себе си норвежката Марте Олсбу Ройселанд, която на два пъти пропусна мишената. Трета на 11.9 приключи Маркета Давидова, която бе една от малкото, които не допуснаха грешка при стрелбата.

Чехкинята обаче загуби доста време в подогтовка на изстрелите си, но имаше реален шанс да измести Вирер от първата позиция.

Тя започна пробега си до финала с едва 3.7 секунди изоставане от италианката, но не можа да поддържа темпото нито на Вирер, нито на Ройзеланд. Все пак, третата позиция е страхотно начало на сезона за чехкинята, която така започна и миналия сезон.

Българските представителки бяха три, но от 64-и стартов номер нататък, защото нямаха достатъчно точки, за да се вместят в първите две стартови групи.

Милена Тодорова завърши на 76-а позиция с 3 грешки, Мария Здравкова приключи 81-ва с 2, а най-опитната ни състезателка Даниела Кадева остана 93-а от общо 105 участнички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови