С четири грешки Бьо стана пети, Кристиансен спечели първата си победа в биатлона

OFFNews 16 февруари 2019 в 00:04 2747 0

С четири грешки в стрелбата, но с феноменално бягане лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Йоханес Тингенс Бьо се класира пети в спринта на 10 км, който се проведе на олимпийското трасе в Солт Лейк Сити.

Първа победа в Световната купа спечели сънародника му Ветле Кристиансен, който направи 41,5 секунди на Бьо. 26-годишният норвежец повали всичките 10 мишени и измина дистанцията за 23:29.7 минути.

Втори на 1.3 секунди остана Симон Дестийо от Франция, които пропусна една от десетте мишени, а трети е Роман Реес от Германия на 22.4 секунди с една грешка в стрелбата. За германеца това също бе първи подиум в кариерата.

От българите точки и то само една взе Антон Синапов. Той се нареди 40-и с три грешки и пасив от 1:53.1 минута. Владимир Илиев зае 49-о място с пет пропуснати мишени и изоставане от 2:21.7 минути, Димитър Герджиков е 51-и с две грешки и на 2:23.6 минути зад победителя. И тримата ще участват в преследването, за което право имат първите 60.

Михаил Клечеров очаквано не стартира. Треньорът на жените, който вече не е активен състезател, е записан в кръга, само за да участва в щафетата, тъй като най-добрия ни биатлонист Красимир Анев е на високопланинска подготовка в Блемекен преди Световното първенство.

Бьо води в генералното класиране с 936 точки. Той увеличи още повече преднината си пред Александър Логинов от Русия, който завърши едва 28-ми с 3 грешки и вече има 609 точки в генералното класиране. Заради второто си място днес Симон Дестийо събра 588 точки и се изкачи на трето място в генералното класиране, изпреварвайки голямата звезда на френския биатлон Мартен Фуркад, който пропуска американските кръгове.

Стартовете в САЩ продължават в събота с преследването на 10 км за жени и на 12.5 км за мъже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови