Безгрешен Фуркад спечели преследването в Руполдинг

OFFNews 19 януари 2020 в 17:24 1514 0

Суперзвездата в биатлона Мартен Фуркад спечели в преследването на 12.5 километра от Световната купа по в германския зимен център Руполдинг.

Французинът първи започна състезанието, след като победи в спринта в петък и запази лидерската си позиция, сваляйки всички мишени при четирите стрелби.

Фуркад финишира с време 31:26.8 минути и записа пета победа за сезона и общо 81-а победа в кариерата си. Респектиращо постижение.

Сънародникът му Кентен Фийон-Мейе се поздрави с второто място. Той допусна една грешка в срелбата и остана на 17.6 секунди, като стартира с пасив от 3.1 секунди зад Фуркад от спринта.

Ветле Кристиансен предотврати френско трио на почетната стълбичка, след като с мощен финален спринт изпревари Симон Дестьо.

Единственият ни представител днес Димитър Герджиков остана 53-и. Българинът финишира с изоставане от 5.26.7 минути с 4 пропуснати мишени, но прогресира с едно място в сравнение със спринта.

Така Фуркад остана първенец в генералното класиране с 507 точки, следван от сънародниците си Фийон-Мейе с 436 и Дестьо с 435.

При жените Тирил Екхоф спечели шестата си победа през сезона, след като завърши първа в преследването на 10 километра. Норвежката вече е с актив от 501 точки и води с 42 на италианката Доротея Вийрер, която нямаше ден. 

Българската представителка Милена Тодорова допусна 8 грешки в стрелбата и изостана на 5:26.8 минути от Екхоф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!