Алексей Ягудин: Фигуристите с криви крака имат предимство

OFFNews 19 юли 2019 в 14:39 3526 0

Прочутият бивш руски фигурист Алексей Ягудин направи любопитно обяснение на доминацията на младите състезатели от азиатски произход в съвременното фигурно пързаляне.

Според него едно от основните им предимства са ... кривите крака.

"Те са по-ниски, отскокливи. Имат и криви крачета, като мен. С такава фигура е по-лесно да се пързаляш. Освен това са работохолици, не е нужно да ги юркаш.

А на нашите им трябва сопа. Толкова ги мързи, че им пречи на резултатите. Само в Русия можеш да чуеш от фигурист след кратката програма, че се е провалил, защото му е било топло и се е изпотил.

Вместо да каже, че се е провалил, търси оправдания", казва Ягудин, който е олимпийски, четирикратен световен и трикратен европейски шампион.

Той също така изрази раздразнението си от писанията, че е открил школа в Минск, за да продължи съперничеството си с Евгений Плюшченко, с когото бяха конкуренти на леда.

"Това беше преди един милиард години. Ние вече сме с единия крак в гроба, а не ни дават мира. Отваряш интернет и гледаш "Ягудин срещу Плюшченко". Омръзна ми, но от друга страна явно е добре, че сме оставили такава ярка следа след себе си", разсъждава Ягудин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови