Алберт Попов повтори най-доброто си представяне за Световната купа

OFFNews 27 януари 2021 в 10:33 2450 0

Водещият ни алпиец Алберт Попов изравни най-доброто си класиране за Световната купа, след като завърши шести в нощния слалом в австрийския зимен център Шладминг.

Именно в Шладминг Попов постигна рекордното в кариерата си шесто място през януари 2019 година и сега повтори представянето си.

Българинът записа общо време от 1:45.58 минута и постигна най-доброто си класиране този сезон. Той стартира 29-и в първия манш, в който направи страхотно каране и даде девето време 52.00 секунди. Във втория манш Попов отново се представи много добре и с осмо време от 53.58 секунди се нареди шести в крайното класиране.

Австриецът Марко Шварц спечели слалома в Шладминг, който се проведе на осветление и при непрекъснат снеговалеж.

25-годишният Шварц стигна до успеха с 1:44.04 минута. Той даде шесто време в първия манш 51.38 секунди и второ във втория - 52.66 секунди, за да стигне до втори успех за сезона, втори в дисциплината слалом и общо четвърти в кариерата си.

Двама французи се качиха на подиума. Втори на 68 стотни от секундата остана Клеман Ноел, а трети на 82 стотни се нареди Алекси Пентюро, който беше най-бърз във втория манш.

Алберт Попов остана на 1.54 секунди зад победителя.

Междувременно поредни победи на слалом постигнаха днес Калин и Юлия Златкови. Алпийците на „Юлен“ спечелиха и вторите слаломи за купа „Бороспорт“, които са от календара на ФИС. При мъжете Калин спечели с 1:36,98 мин. Втори на 2,71 сек е Константин Стоилов (Витоша ски), а трети на 2,75 сек е Дерин Беркин (Тур). Участваха 22 състезатели от 4 държави. При жените Юлия спечели с общо време от двата манша 1:45,52 мин. Втора е Силвия Маджарска (Чамкория), а трета е Сила Кара (Тур). Стартовете на писта „Ротата“ бяха организирани много добре от „Бороспорт“ и БФСКи. Пълните резултати може да намерите на www.bfski.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови