ВМА изпрати нов екип на мисия в Афганистан

OFFNews 06 декември 2018 в 11:17 1297 0

Военномедицински екип замина за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.

Международната мисия на НАТО в Афганистан е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО.

Майор Мария Георгиева - лекар борден към Научно-приложен център по военномедицинска експертиза, авиационна и морска медицина – Пловдив и старши сержант медицинска сестра Ванина Иванова от поделението в Стара Загора към МБАЛ - Сливен ще се грижат за здравето на 37-мия български контингент на Въоръжените сили.

В края на месец ноември български военни медици заминаха за Мали, където ще участват в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови