Трима са починалите с коронавирус в Пловдив през последните дни

OFFNews 13 юли 2020 в 14:15 2136 0

Трима са починалите пациенти за последните три дни в Пловдив. Всички те са имали сърдечни заболявания, съобщиха от Областния медицински щаб. По данни на РЗИ към днешна дата общо регистрираните случаи в Пловдив и областта са 455, като най-много - 277 са в областния център.

От регистрираните случаи през почивните дни и направеното епидемиологично проучване в Неврологичното отделение на УМБАЛ "Пълмед" са констатирани общо 9 положителни проби, включително и обявените вече през миналата седмица двама лекари.

От новите случаи има медицински сестри, санитар и медицински секретари. Всички те са в домашна изолация, изследвани са и контактните им лица. Отделението е под карантина до 23 юли, извършени са всички необходими противоепидемични мерки, предписани от РЗИ.

За трите дни има общо 5-ма хоспитализирани, с което общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус става 55. Свободните легла в здравните заведения, определени да приемат и да лекуват пациенти с коронавирус са 119, а за интензивно лечение са 26.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови