Проверяват огнище на коронавирус в дом за хора с увреждания в с. Джурково

OFFNews 31 август 2020 в 15:58 1932 0

Спазват ли се противоепидемичните мерки в дома за хора с увреждания в с. Джурково ще проверява Окръжната прокуратура в Пловдив. Държавното обвинение се е семосезирало след публикации, които свидетелстват за разрастване на огнище от COVID-19 в социалното заведение.

Заразата сред обитателите на дома се разпространи бързо, като само за два дни достигна 21 души. Към момента източникът ѝ не е ясен, но се предполага, че е внесена от човек от персонала.

Разпоредено е незабавно да бъде извършена съвместна проверка от отдел Икономическа полиция при ОД на МВР – Пловдив и РЗИ – Пловдив. тя трябва да установи още какъв е режимът, въведен за спазване на мерките от ръководителя на институцията и с какви актове е сторено това, както и какъв е пропускателният режим за домуващи, персонал и посетители, какви мерки са предприети за спазването му.

Проверяващите трябва да установят извършвани ли са били от РЗИ проверки за спазване на противоепидемичните мерки в дома и какъв е бил резултатът от тях. Ще изяснено още по какъв повод, в какви срокове и по какъв алгоритъм е било проведено епидемиологичното проучване в дома и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови