Почина жената с два инсулта и диабет, която чака 4 дни линейка

OFFNews 25 ноември 2020 в 13:54 3795 0

Почина жената с два инсулта и диабет, която бе приета в сливенска болница след няколко отказа в продължение на четири дни да дойде линейка, предаде бТВ. 

64-годишната пациентка е била и с коронавирус. 

Вчера синът на 64-годишната Тонка Йорданова разказа, че майка му се е почувствала зле и той се обадил за линейка. Оттам казали на Красимир, че трябва да чака, защото няма свободна кола. В рамките на четири дни той е звънял на 112, но без резултат. Синът намерил друг начин да я закара и пред спешното отделение видял три линейки.

Той твърди, че след като жената била приета в болница, три часа никой не ѝ обърнал внимание. След това я настанили в изолатор, защото нямала PCR тест. Жената е била в тежко състояние, на кислородно дишане. 

Сега близките обвиняват медиците за забавено лечение.

Клип от изолатора показва как хора със съмнения за коронавирус чакат в препълнена стая. Човекът, който го е заснел, придружавал баща си, който бил с COVID-19 и двустранна пневмония. 

От болницата в Сливен казаха, че всички COVID легла в четири отделения са пълни и работят на предела на силите си. "Ако не искат да чакат, да отидат в друга болница, но в момента такова е състоянието. Ние сме във военно положение", заяви директорът на МБАЛ-Сливен д-р Васислав Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови