Пациентка за COVID-19: Болест, която не прилича на никоя друга

OFFNews 26 март 2020 в 21:21 2237 0

"Като че ли те връхлитат вълни - първо голяма умора, мускулна слабост и затруднено дишане. След това няма нищо, преди симптомите да се завърнат."

Изолирани в домовете си, френски пациенти, засегнати от Ковид-19, описват заболяване, което не прилича на никое друго,
предаде Франс прес.

Четиридесет и пет годишната Естер Боасиер си спомня много добре деня, когато вирусът потропал на вратата й. "Беше 12
март - разказа тя. - Аз и приятелят ми бяхме купили няколко бутилки бира и се готвехме да гледаме изявление на президента Макрон по телевизията.

" След като изгасила телевизора, почувствала главоболие, а телесната й температура била 38,2 градуса, макар че никога по-рано не бе имала треска. На следващия ден лекар й поставил диагноза подозрение за коронавирус и жената не трябвало да напуска 15 дни дома си. "Казах си, че може просто да е грип", отбеляза тя.

През следващите нощи обаче често се будела и много кашляла. Нещата се влошили на рождения й ден - 20 март.

"Почувствах се зле - имах респираторни проблеми - поясни Естер. - Уплаших се, че ще си отида от този свят." Медицински служители я посещават, но случаят й не е толкова сериозен, че да е нужна хоспитализация. Оставането й у дома е удължено. "Най-лошото е, че не знаеш кога ще се почувстваш по-добре", каза тя.

Естер постепенно започва да вижда края на тунела, но се страхува да не се завърне болестта и да няма последствия от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови