Отново хирург начело на Александровска болница

OFFNews 27 юли 2020 в 07:30 5184 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Хирургът доц. Димитър Буланов е новият изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска". Той поема поста от проф. Костадин Ангелов, който в края на миналата седмица бе назначен за министър на здравеопазването.

От началото на епидемията доц. Буланов е доброволец на първа линия в борбата с COVID-19 в новосформираното инфекциозно отделение на болницата.

Д-р Буланов е доцент в Катедрата по обща и оперативна хирургия, чиято база е Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на УМБАЛ "Александровска" и от 2013г. е зам.- директор по лечебната дейност в болницата.

Завършил е медицина в Медицински университет – София (1991). В периода 1992-1995 е бил последователно обучаващ се лекар по неврохирургия и асистент по неврохирургия в Катедрата по спешна хирургия, неврохирургия, ортопедия и травматология на ВМА-София.

През 1997 г. постъпва като хирург в Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия на УМБАЛ „Александровска“. Придобива специалност „Хирургия“ през 2001 г. Специализирал е в Department of Surgery, Kinki University School of Medicine, в Осака, Япония (2004). Научна степен "доктор по медицина" придобива през 2010 г. От април 2013 г. е заместник директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска, а през 2016 г. е избран за заместник-декан по учебната дейност на Медицински факултет, МУ-София.

Доц. Буланов е зам.-председател на Българското хирургическо дружество, член е на УС на Съюза на българските медицински специалисти, а от 2019 г. е член на Експертния съвет по медицинската специалност „Хирургия“ към министъра на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови