Откриха кои са най-силните антитела срещу коронавируса

OFFNews 23 юли 2020 в 11:47 4105 0

Американски учени определиха антителата срещу новия коронавирус, които помагат значително да се подобри състоянието на болните от COVID-19 в ранните стадии на болестта и да се предотврати рискът от заразяване, съобщи ТАСС.

Специалисти от медицинския център на Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ са успели да отделят антитела, които са най-активни спрямо новия коронавирус.

Резултатите от проучването им са публикувани в сп. "Нейчър".

"Смятаме, че пациенти, които са били в тежко състояние дълго време, са били изложени на въздействието на голям брой вирусни частици, което е позволило на имунната им система да изработи по-силна ответна реакция", подчертава ръководитeлят на изследването, преподавателят по медицина в университета проф. Дейвид Ху.

Въпросните антитела могат да бъдат възпроизведени в големи количества под формата на лекарства от фармацевтични компании.

Според учените полученият препарат ще може да се приема при лечение на пациенти в ранните етапи на COVID-19, както и за профилактика на заболяването дори и при възрастни хора.

Специалистите подчертават, че създаването на лекарство въз основа на антитела ще отнеме по-малко време от създаването на ваксина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови