Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Общинарите в Ловеч към Кацаров: Правите промени тихомълком, а ние понасяме недоволството

OFFNews 19 ноември 2021 в 17:15 1343 1

Представителят на Община Ловеч в Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ няма да подкрепи предложения от Министерството на здравеопазването Съвет на директорите. Това съобщиха от Община Ловеч в открито писмо до служебния министър Стойчо Кацаров.

От общината съобщават, че са правили опити за диалог със сегашното ръководство на министерството с писмо още през юни 2021 г., с молба за подкрепа заради острата криза за специалисти в местната многопрофилна болница, на която са миноритарен собственик с 10.74% участие.

Те изтъкват, че са поставяли многократно въпроса за увеличаване дела на Община Ловеч в капитала на дружеството със стойността на направените от нея инвестиции. Въпреки поставянето на въпроса от кмета на Ловеч на Общо събрание на дружеството промяна няма.

От общината твърдят още, че "тихомълком" са били извършени кадрови промени в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и в РЗИ-Ловеч, които са били принудени с минимален персонал да се справят с предизвикателствата на пандемията.

"Така изтеглихте д-р Атанас Атанасов на работа в София, както и пенсионирахте д-р Анета Винева. Резките промени в мениджмънта досега не са довели нито до подобряване на ситуацията, нито дават надежда за това, посочват от Общината и подчертават, че сред предложените лица за нов Съвет на директорите на предстоящото Общо събрание на акционерите на 22.11. няма нито един медицински специалист, което според тях е недопустимо.

"Считаме за несправедливо тежестта на общественото недоволство, породено от неудачни решения на принципала-държавата, за които ние нямаме никаква вина, да се поема от общината", посочват от ловешката община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

19.11 2021 в 17:49

Община Ловеч

Корнелия Маринова
кмет

От 1992 до 2011 г. работи като директор на ОУ

Народен представител в 42-рото Народно събрание от ПП ГЕРБ

Народен представител от ПП ГЕРБ от 11-МИР Ловеч в 43-то Народно събрание

На Местните избори през 2015 г. Корнелия Маринова печели изборите за кмет

От 2015 г. Корнелия Маринова е Председател на Комисията по европейски фондове
 
X

Подкастът на OFFNews