Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация с нов директор

OFFNews 08 септември 2020 в 14:07 3817 0

Снимка Архив

Д-р Гергана Тодорова е новият изпълнителен директор на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в в кв. "Овча Купел", съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Д-р Тодорова е лекар с богат административен и управленски опит в системата на здравеопазването, специалист по детска кардиология, здравен мениджмънт и социална медицина.

Министър Ангелов определи и нов Съвет на директорите в лечебното заведение. В състава му влизат д-р Гергана Тодорова, Даниела Цекова и Поля Бузова.

До промяната се стигна след протести на работещите в болницата, които не бяха получавали заплати в продължение на три месеца. Заплатите им не били платени, защото нямало достатъчно приходи от клинични пътеки. Впоследствие пари били осигурени, но директорът бил в болничен и нямало кой да разпише ведомостите. След срещата им с министър Ангелов стана ясно, че ще получат възнагражденията си най-късно в началото на идната седмица. 

Очаква се новото ръководство на болницата да встъпи в длъжност до дни. Тогава ще започнат и преговори за Колективен трудов договор и евентуално увеличаване на заплатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови