Майка на момиче, оперирано от мозъчен тумор, е новият дарител на УМБАЛ ''Св. Иван Рилски''

"За нас вие сте Спасител", пише благодарната жена до доц. Красимир Минкин, излекувал дъщеря й

OFFNews 23 юли 2020 в 12:08 3813 0

Снимка УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Майка на момиче, което е било успешно оперирано от мозъчен тумор в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, стана поредният дарител на болницата, съобщиха от лечебното заведение.

С жеста си тя благодари за грижите и помощта, които е получила в клиниката, но поставя условие - "нека доц. Минкин, нашият спасител, да каже за какво да бъдат изразходвани тези средства".

Кошмарът за семейството от Кърджали започва през есента на 2017 година, когато на 14-годишната тогава Хелин й откриват тумор на малкия мозък. По препоръка на приятели, семейството идва за консултация с доц. Красимир Минкин от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Той е категоричен, че е необходима е операция. Следват седмици на страх, лутане и съмнения. Детето е консултирано с други известни неврохирурзи в София, Анкара и Истанбул. Част от тях смятат, че може да се изчака, а другите специалисти са съгласни с доц. Минкин, че време за отлагане на интервенцията няма.

Така майката отново е на кръстопът, а множеството допълнителни мнения не само не разрешават дилемата й, а я правят още по-сложна.

„Исках да се доверя на доц. Минкин, усещах, че трябва, но се страхувах“, разказва за онези дни Белгин. Днес тя е щастлива, че е взела правилното решение. 17-годишната вече Хелин е добре, а всичко преживяно е само лош спомен.

Емоциите си жената споделя в писмо до доц. Минкин: 

„За вас това, което правите, може да е ежедневие, рутина, работа, но за нас вие сте Спасител, Надежда, Ново начало. Пожелавам Ви здраве. Изпадам в паника в редките случаи, когато може да се чуем. От паника забравям диагнозата на детето си:-), напрягам се да разбера какво ми казвате (говорите толкова бързо). Ако намерите време да прочетете това, искам да знаете, че сте специален за нашето семейство и вие вече сте част от него. Обадете ни се ако имате път към нашия край.

(Една майка, която мери температура с целувка по челото, пътуваща за Кърджали, с хубави новини за детето си)“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови