Испанска компания създаде маска, която мери температурата

OFFNews 11 септември 2020 в 12:46 2045 2

Снимка Pixabay

Испанска текстилна компания предлага предпазна маска за лице за многократна употреба, която променя цвета си при повишена температура - един от възможните симптоми на зараза с коронавируса, съобщава сайтът Спейн нюз.

За изработката на новия продукт компанията Кълърпойнт Фешън със седалище в Коста Бланка използва патентована тъкан. Благодарение на нея маската-хамелеон променя цвета си от зелен на бял, когато отчете температура над 37,5 градуса Целзий.

"Материалът ни получи много добри отзиви. Благодарение на него здравните служители могат да откриват потенциални инфекции, както и да се ограничи разпространението на коронавируса", казва директорът на компанията Рафаел Торегроса.

Тъканта има висока степен (98 %) на филтрация на бактерии и запазва нивото си на защита след пране и дезинфекция.

От компанията отбелязват, че материалът може да се използва и за гривни и лепенки, отчитащи повишена температура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

2

Диди

11.09 2020 в 14:41

Не е новина , и не е много ефективно решение. Отдавна са създадени мини термомтри, които се поставят или инплантират за постоянно на определени възлови места по тялото на хората, та даже и на животни, които отчитат на определени интервали температурата, а резултатът се подава на мобилен телефон, компютър или на преносими джобни уреди.

4006

1

Kongoto

11.09 2020 в 13:25

Удивителен напредък! Браво.