ЕС препоръча бустерна доза ваксина за хората над 40 г.

OFFNews 24 ноември 2021 в 18:20 3540 1

Гражданите на ЕС над 40-годишна възраст трябва спешно да получат подсилваща доза ваксина против ковид, заяви на пресконференция днес Андреа Хорват от Европейския център за предотвратяване и овладяване на заболяванията, цитирана от БТА.

Тя добави, че по-нататък допълнителни дози трябва да се предвидят за всички пълнолетни европейци. По нейните думи наблюдаваното днес повишение в броя на новозаразените се дължи на изтичането на действието на вече поставените ваксини.

Досега в ЕС са ваксинирани 81 на сто от пълнолетните (65 на сто от населението), но за да има обществото достатъчна защита срещу новата болест, е необходимо имунизацията да обхване над 80 на сто от цялото население, поясни Хорват. По нейните думи, ако не се приложат допълнителни ограничения, броят на новозаразените ще бъде още по-тревожен през декември-януари.

Марко Кавалери, представител на Европейската агенция по лекарствата, добави, че допълнителни дози трябва да се поставят най-напред на ваксинираните преди повече от шест месеца. Той посочи, че първо трябва да бъдат реимунизирани по-възрастните хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

clinical

24.11 2021 в 18:42

В ЕС са алчни... и шизофреници!
Как може хем да ваксинираш повече, хем да очакваш повече заболели?
И до кога ще се ваксинираме? Цял живот?
Сега по-щекотливите въпроси:
Нали в листовката за пациента пишеше, че 2 дози са достатъчни?
Колко време трае имунитета след бустърна доза?
Сега зелрн сертификат кога се дава - след 2 дози или след трета? А що не след 4? Или 10? Виж колко добре звучи.
Но това са НАШИТЕ пари, които се изливат в големите фарма компании. Т.е. сами си финансираме мизерията. Помислете върху това!
 
X

Да помогнем на украинските деца!