COVID-19 в дом за възрастни в Бургаско

OFFNews 01 септември 2020 в 16:18 1482 0

Санитарка от дома за възрастни хора в сунгурларското село Славянци е с COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Бургас. В момента в социалното заведение се извършва пълна дезинфекция, предстои да се направят бързи тестове на персонала и домуващите.

В социалния дом в Савянци живеят 43-ма пенсионери с деменция. Персоналът е от 22-ма души. Санитарката с положителна проба се лекува в домашни условия, уточни директорът на Здравната инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров. 

Той уточни, че в момента на място работят здравните инспектори, които провеждат анкети и правят бързи тестове. Д-р Паздеров доълни, че има още един случай, който ще бъде оповестен утре.

Според заместник-кмета на Сунгурларе Тодорка Павлева, болните в дома са двама от едно семейство, трети от същия кръг е под въпрос и се очакват резултатите от пробата му.

Заради инфектиран служител домът в Славянци бе под 14-дневна карантина през юни. След приключване на проверката сега се очакват новите предписания на епидемиолозите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови