Трус за туризма в Испания, след като Лондон въведе карантина

OFFNews 26 юли 2020 в 16:05 2858 0

Снимка Pixabay

Нов трус за туристическия бранш в Испания и Великобритания донесе решението на британското правителство да въведе 14-дневна карантина за завръщащите се от Испания.

Мярката влиза в сила заради пандемията и идва по-малко от месец след като Великобритания отвори туристически коридори без карантина до десетки дестинации.

Последните препоръки на властите обаче са британците да се въздържат от пътуване до Испания освен по належащи причини. Засега новите правила са със срок до 9 август.

В резултат туроператорът TUI отмени всички планирани почивки за Испания до тази дата, а за тези след 9 август туристите трябва да изчакат актуализирана информация.

От TUI излязоха с позиция, че подобни ходове съсипват бранша заради несигурността и объркването.

Испания регистрира покачване на слчуаите на коронавируса, като в петък те достигнаха 900 на дневна база.

Заразата с коронавирус в Испания е под контрол, заяви днес испанското външно министерство, след като британското правителство наложи 14-дневна карантина на всички завръщащи се от средиземноморската страна в отговор на скока на новите случаи там, предаде БТА.

Болниците се справят добре с увеличаването на заразените и над половината нови случаи са безсимптомни, посочи министерството, допълвайки, че заразата в Каталуния и Арагон скоро трябва да бъде изцяло под контрол.

Ведомството коментира, че е очаквало да има някои клъстъри на зараза след края на ограничителните мерки. Те са установени и са взети мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови