Много инфлуенсъри и блогъри от САЩ са избрали Варна за своя дестинация

Министър Балтова се срещна с автор на туристически бестселър

OFFNews 26 септември 2021 в 14:35 11126 0

Снимка Министерство на туризма

Министърът на туризма Стела Балтова се срещна с Патриша Шулц, американски писател и автор на световния бестселър „1000 места, които е добре да видите преди да умрете“, съобщиха от Министерството на туризма.

Книгата е преведена на десетки езици и са продадени милиони копия.

Патриша Шулц пътува като журналист по цял свят повече от 25 години и публикува преживяванията си в различни списания за пътешествия и пътеводители. Целия си натрупан до момента опит тя влага в тази книга, чието написване ѝ отнема 7 години.

Пред своя гост министър Балтова представи възможностите за туризъм в България като открои някои от най-интересните факти за България.

Страната ни е много богата на минерални извори и предлага възможности за балнеолечение, заради което много посетители идват у нас, обясни министърът. У нас е най-горещият гейзер в Европа - в Сапарева баня, който е 103 градуса и най-високият планински връх на Балканите - Мусала, разказа за климатолечението в България.

Розовата долина е един от символите ни и затова нашето туристическо лого е роза, а от няколко години България е световен лидер по производство на лавандула. И още интересни факти, които министър Балтова сподели пред своя събеседник за културно-историческото ни наследство и опазването му, за най-старото златно находище в света, открито във Варна, за вкусната характерна местна кухня, както и че България предлага винен туризъм, като във всички краища на страната има условия за винопроизводство, а сортовете мавруд, широка мелнишка лоза и гъмза са много характерни за България.

Много млади пътешественици избират България за своя дестинация, коментира Патриша Шулц. По думите ѝ много инфлуенсъри и блогъри от САЩ тази година са избрали Варна и България за своя дестинация. Шулц посочи, че за тях тук е раят, защото имат „целия пакет“ - култура, археология, храна, отношение, при това на много достъпна цена, която им позволява да останат за по-дълъг период от време.

Патриша Шулц коментира последната си книга, в която разказва за причините, заради които пътува.

„Всеки пътува по различни причини и за мен тези причини са много. Да имаш нещо в сърцето и ума си е едно, но опитай се да го напишеш на един лист, това е голямото предизвикателство“, сподели авторката на световния бестселър, истински пътеводител за пътешественици.

В разговора си с българския министър световноизвестната писателка сподели, че харесва Балканите, но едва сега открива България. Пътуването ѝ до страната ни я е вдъхновило с нови идеи, които да представи и обеща изненади в своя бъдеща книга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови