Властелинът на клея Рафаел Надал спечели Ролан Гарос за 12-и път

OFFNews 09 юни 2019 в 19:32 2310 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал отново показа, че е недостижим майстор на клея! Матадора спечели турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" за 12-и път в своята кариера, след като на финала победи Доминик Тийм на финала с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

За Надал това е общо 18-та титла от Големия шлем, като по този показател той изостава само от швейцарската легенда Роджър Федерер, който има 20. Освен това титлата е втора за испанеца през 2019 и общо 82-а в бляскавата му кариера на ниво АТР.

Иначе днешният финал на практика бе повторение на миналогодишната битка за трофея между двамата, но австриецът отново бе безпомощен пред Краля на клея и в крайна сметка се оказа в губещата позиция, но все пак може да бъде доволен, че защити точките си от преди година.

Първият сет започна шеметно за Тийм и той проби в петия гейм. За съжаление на австриеца обаче пробивът веднага бе върнат. Надал започна да играе все по-уверено и проби решително в осмия гейм, а след това си взе сервис гейма и така поведе със сет.

Втората част бе много равностойна и сервиращите доминираха. В първите 11 гейма не се стигна до нито едно равенство. В този момент Тийм проби решително на 15 за 7:5 в своя полза. Това бе и първи спечелен сет на австриеца срещу Рафа на "Ролан Гарос".

Това сякаш подейства мотивиращо на Рафа и испанецът смачка своя противник в третата част след пробиви в първия, третия и седмия гейм. В четвъртия сет Надал започна отново уверено и бързо поведе с 3:0 след пробив във втория гейм. В шестия гейм Матадора проби отново и след това си спечели подаването, за да стигне до крайния успех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови