Виктория Томова и Григор Димитров излизат на корта в Мелбърн във вторник сутринта

Донски с титла на двойки от турнира в Тунис

OFFNews 17 януари 2022 в 08:46 6209 0

Снимка Getty Images

Откритото първенство на Австралия по тенис започна тази нощ българско време. След края на сагата около Новак Джокович сега неутралните фенове могат да се насладят на играта.

България ще има представител и при дамите, и при мъжете в лицето на първите ни ракети Виктория Томова и Григор Димитров. И ако Димитров е традиционен участник (за 13-и път) в Мелбърн, то за Томова, която преми през квалификациите, това ще е едва второ участие.

В първия кръг тя ще играе срещу французойката Ализе Корне. Мачът е първи от програмата на корт №17 и стартира в 2,00 часа българско време в нощта на понеделник срещу вторник.

Двубоят на Григор срещу квалификанта Иржи Лехецка е втори от програмата на корт №7. Преди това от 2,00 часа на него ще играят Емилио Гомес и Марин Чилич.

Във вторник участието си стартират и някои от големите имена в схемата като Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Гарбине Мугуруса.

Защитаващата титлата при дамите Наоми Осака записа бърза победа на старта, след като отстрани за 70 минути игра Мария Осорио Серано с 6:3, 6:3. Следващата ù съперничка ще бъде победителката в мача между Дария Ястремска и Мадисън Бренгъл.

В същото време Александър Донски спечели титлата на двойки на турнира по тенис за мъже в Монастир (Тунис) с награден фонд $25 000. Поставените под №2 Донски и Тeо Арибаж от Франция победиха водачите в схемата Клеман Табур и Дан Адед (Франция) с 6:2, 5:7, 10-7 за 76 минути.

За Донски това е шести трофей на двойки в турнири на ITF.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови