Рафаел Надал започна похода си в Мелбърн с безпроблемна победа

OFFNews 21 януари 2020 в 10:44 1464 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал се класира безпроблемно за втория кръг на турнира от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Матадора победи Хуго Делиен с 6:2, 6:3, 6:0, като срещата между двамата продължи 2 часа и 2 минути.

Испанецът започна доста агресивно в първия сет. Рафа поведе с 5:0, като едва в третия си опит Делиен взе своето подаване. Противно на играта Надал допусна пробив за 5:2, но още в следващия гейм поправи грешката си и затвори сета - 6:2.

Втория сет също мина под диктовката на Матадора, като и в нея обаче той допусна пробив при 4:2 в своя полза. Моментален рибрейк му даде възможност да сервира за приключване на сета, която Надал използва - 6:3.

В третата част Надал не остави съмнения за огромното си превъзходство над световния №73, който явно вече се беше примирил със съдбата си и не успя да запише дори гейм на сметката си.

Така Надал продължава във втория кръг където ще се изправи срещу победителя от двойката Федерико Делбонис - Жоао Соуса. Матадора преследва титла №20 от Големия шлем, с която може да изравни рекорда на швейцарската легенда Роджър Федерер. Рафа не е печелил титлата в Мелбърн от 11 години. 

"Щастлив съм, че започнах позитивно. Много съм доволен и развълнуван да бъда отново в Мелбърн. Този корт ми носи страхотни спомени и много позитивна енергия", сподели Надал секунди след победата си.

Австриецът Доминик Тийм също записа чиста победа на старта, след като надви френския си съперник Адриан Манарино с 6:3, 7:5, 6:2. Петият в схемата загуби подаването си за 4:4 във втория сет, но върна пробива след разиграване с 28 удара в края и спечели частта.

Тийм довърши победата със седмия си ас и отстрани Манарино след 2:21 часа на корта. Следващият съперник на 26-годишния австриец ще бъде излъчен от срещата между испанеца Алберт Рамос-Винолас и австралийския участник с "уайлд кард" Алекс Болт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови