Рафаел Надал се разболя от COVID

OFFNews 20 декември 2021 в 14:20 3090 0

Снимка Архив

Рафаел Надал е с положителен тест за коронавирус, съобщи самият той в профила си в Twitter.

Испанската тенис звезда направи дълго чаканото си завръщане на демонстративната надпревара в Абу Даби миналата седмица, след като се възстановяваше от травма на стъпалото, която изискваше операция.

Световният номер 8 отстъпи на Анди Мъри с 3:6, 5:7 в петък и на Денис Шаповалов със 7:6, 3:6, 6-10.

Въпреки това ден по-късно испанецът заяви, че това е „положително начало“ по пътя към Откритото първенство на Австралия, което стартира на 17 януари.

След завръщането си в Испания от Абу Даби Надал потвърди, че е дал положителен тест за Covid-19 и в момента е карантиниран у дома.

35-годишният тенисист трябва да участва заедно с Григор Димитров на турнир от АТР 250 на 3-9 януари 2022 година в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия по тенис.

Той заяви, че ще прецени плановете си на база на това как се чувства.

„Здравейте на всички. Исках да обявя, че при завръщането си у дома след участието на турнира в Абу Даби, ПСР тестът ми на връщане в Испания излезе положителен и съм с коронавирус. В Кувейт и в Абу Даби преминавахме всекидневно тестове и всички проби бяха отрицателни, последната от които в петък и резултатът от нея в събота. Имам някои неособено приятни моменти, но се надявам да се подобря стъпка по стъпка. Сега се намирам в дома си и съобщих резултата на хората, с които съм бил контактен. С оглед на ситуацията трябва да имам абсолютна гъвкавост с моя календар и ще анализирам възможностите си в зависимост от прогреса ми. Ще продължа да Ви държа в течение за всяко едно решение относно бъдещите ми турнири. Благодаря ви предварително за подкрепата и разбирането!“, пише Надал в няколко последователни публикации в социалната мрежа.

Hola a todos. Quería anunciaros que en mi regreso a casa tras disputar el torneo de Abu Dhabi, he dado positivo por COVID en la prueba PCR que se me ha realizado al llegar a España.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews