Пиронкова не е решила за 'Ролан Гарос'

OFFNews 11 септември 2020 в 14:31 3184 0

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова обяви, че все още не е определила програмата си до края на сезона и не е решила дали да участва на започващото в края на месеца Открито първенство на Франция.

32-годишната Пиронкова се завърна днес в София, след като по.-рано през седмицата достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ при завръщането си в професионалния тенис след повече от три години пауза заради раждането си сина си Александър.

"За близката ми програма трудно може да говоря. Искрено се надявам ситуацията да се нормализира, за да може да се следва някакъв план, защото в момента е почти невъзможно. За "Ролан Гарос" в момента съм квалификация. Предстои в следващите дни да взема решение дали ще участвам там", коментира Пиронкова.

"Нямам достатъчно време за подготовка и възстановяване. Имам само една седмица да се подготвя за съвсем друга настилка и това ми изглежда малко невъзможно. Ако вляза в основна схема по някакво стечение на обстоятелствата, може би ще играя на "Ролан Гарос", уточни тя.

Пиронкова за пореден път призна, че е заминала за Ню Йорк без съществени очаквания, въпреки че се е чувствала в добра форма.

Българката коментира и дисквалификацията на Новак Джокович от мъжката надпревара, след като след разиграване сърбинът удари с топка съдия на линията, макар и неумишлено.

"Според мен това беше правилното нещо, което трябваше да се случи. Да, в случая това беше Джокович, но такива са правилата", каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews