Надал: Изглежда логично това да е последната ми среща с Федерер

OFFNews 08 юни 2019 в 10:37 2281 0

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал похвали швейцарската легенда Роджър Федерер за представянето му в тирнира от Големия шлем "Ролан Гарос". Испанецът победи Маестрото с 6:3, 6:4, 6:2 и се класира за финала, където ще се изправи срещу победителя от двойката Новак Джокович - Доминик Тойм.

"Целта ми е да продължавам в този дух. Опитвам и да се наслаждавам на свършеното. Надявам се имам още много време до края на моята тенис кариера.

Разбира се постижението ми днес беше много важно за мен. Да съм на финал на "Ролан Гарос" отново, е особено специално на фона на нелеката ситуация около мен и травмите, които имах. В моите очи тази победа е много важна.

Няма втори играч като Федерер на планетата. Играли сме много пъти един срещу друг. Винаги щом излизам срещу Роджър, очаквам най-добрата игра от него и се готвя да отговоря по същия начин. Изглежда логично това да е последната ни среща в Париж, това е реалността, тъй като годините минават.

Всеки има своите малки проблеми. А годините ни се увеличават. Надявам се да не е последният път. Вярвам, че и двамата оценяваме подобни мачове.

Споделяме една емоция на корта. Вярно, че остаряваме, но в същото време и двамата сме на полуфиналите на Откритото първенство на Франция. Щом сме тук, не може да мислим за отказване", каза Надал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови